Een wonder dat spruit met tarwe

Ongeveer 12.000 jaar geleden, op het vruchtbare en mineraalrijke land dat ligt tussen de twee meest prominente rivieren van het Midden-Oosten, de Tigris en de Eufraat, begon de mensheid de agrarische revolutie en plantte het eerste zaadje dat leidde tot een modern en gevestigd leven. Dat zaadje was TARWE.

De tarwe en de mensheid droegen bij aan elkaars beschaving en domesticatie. De geschiedenis van tarwe en mensheid ging parallel en beïnvloedde elkaar. Godinnen van Soemeriërs gebruikten "tarwe" in hun naam en het was een van de motieven van de Soemerische legenden. In de 2800 v.Chr. Verklaarde de Chinese keizer Shen Nung tarwe zelfs tot een van de vijf heilige granen.

Bulgur
Revolutie

Aanvankelijk werd tarwe gebruikt om brood te maken, Tarwe toonde haar ware wonder rond 4.000 jaar geleden. Bulgur, het meest waardevolle ingrediënt van gezonde maaltijden, werd ontdekt!

Bulgur, dat eerst gekookt en daarna gemalen was in een vijzel na het drogen, speelde een belangrijke rol in de vorming en diversificatie van de Mesopotamische keuken. Omdat het gezond en voedzaam was, was het een basis geworden voor degenen die moeizame en vermoeiende werk uitvoerden.

Koningen and Gladiators op dezelfde eettafel

Dankzij de smaak en het feit dat het als hoofdbestanddeel van verschillende gerechten kon worden gebruikt, werd het de favoriete gerechten van heersers van verschillende beschavingen. Aan de andere kant werd het op de geschiedenispagina's gezet als de belangrijkste voedselbron van de gladiatoren dankzij de kracht en energie die het gaf om hen vol en krachtig te houden.

Echte Duru Bulgur
voor vandaag

Wat Duru Bulgur tot een van de gezondste en meest natuurlijke voedingsmiddelen maakt, is de productiestijl. Tegenwoordig kunnen sommige producenten, om hoge capaciteit te bereiken, cilindrische snijmachines gebruiken om bulgur te produceren.

Duru Bulgur maakt sinds 1935 echter gebruik van het traditionele steenfrezen in zijn moderne fabrieken. Duru Bulgur heeft de eer om deze 4.000 jaar oude traditie van bulgur voort te zetten; en heeft het genoegen om hoogwaardige en natuurlijke bulgur te serveren.