Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

*Gemaakt met Duru Bulgur

Ingrediënten

  • Duru Extra Extra Grove bulgur 1 kop
  • Oliffolie 1 el
  • Gedroogde pruimen, in stukjes 4st
  • Verse zilveruitjes 6 st
  • Halfgaar mager lamsvlees, in blokjes
  • Rode puntpaprika, in stukjes 1/2
  • Boter 1 tl
  • Zout ½ tl
  • Kokend water 2 koppen
  • 1Verwarm boter en olijfolie in een ruime ondiepe pan. Voeg de uitjes toe zodra de boter is gesmolten. Roerbak de uitjes bij middelmatige warmte gedurende 1 - 2 minuten.
  • 2Voeg de paprika toe en het vlees en roerbak nog eens 2 minuten.
  • 3Voeg de pruimen toe. Voeg tenslotte de grove Duru bulgur toe, het water en het zout en desgewenste wat zwarte peper.
  • 4Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Zodra de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak, is het gaar. Laat 20 minuten rusten.

Bulgur Met Groene Linzen Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk Product

Waar heb je trek in?

We serveren recepten, tips en ideeën voor creatieve maaltijden waar uw gezin dol op zal zijn.

Bulgur Met Firik Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

Bulgur Met Kikkererwten Pilaf

Gele Bulgur
Bekijk product

What are you hungry for?

We’re Serving Up Recipies, Tips and ideas for creative meals your family will love.