NATUURLIJKE PRODUCTIE VAN BULGUR

De grondstof van bulgur is durumtarwe. De stadia van bulgurproductie zijn: reiniging - wassen, koken, drogen, malen, verpakken.

Gedetailleerde uitleg voor deze 5 stadia wordt hieronder uitgelegd.

Reiniging - Wassen 

Ten eerste doorloopt het koren een fysiek eliminatieproces waarbij kleine tarwekorrels, stenen en andere granen in het graan zoals gerst en rogge, hooi en beschadigde tarwekorrels worden gescheiden.

Na deze fysieke verwijdering wordt de afgescheiden tarwe gewassen.

Koken

Na het schoonmaken wordt tarwe in het volgende proces gekookt. Het water dat wordt gebruikt voor het koken van bulgur is uiterst belangrijk en is ook zeer effectief in het creëren van de gewenste smaak.

 

Drogen

De gekookte bulgur wordt gedroogd in het volgende proces. Tegenwoordig wordt het drogen met moderne methoden uitgevoerd.Bijvoorbeeld in gigantische torens gemaakt van roestvrij staal, de zogenaamde droogtorens.

Afbreuken - Malen

Na het drogen wordt de gedroogde tarwe gemalen. De steenmolens werken met moderne methoden die aan de huidige tijd zijn aangepast.

 

Afscheiding

Ten slotte worden de verschillende bulgurassen gezeefd om de grove en fijne bulgur te scheiden .

Verpakking

De bulgur wordt verpakt in de geplande verpakkingsgrootte.